CyberTip

passwordIs mijn zakelijke wachtwoord sterk genoeg?
Een sterk wachtwoord is belangrijk om je persoonlijke gegevens te beschermen. Onderstaande stappen helpen je bij het bedenken van de sterkte van je wachtwoord en het aanmaken van een nieuw wachtwoord als dat nodig is. Het helpt ook bij het onthouden van verschillende wachtwoorden.

Een sterk zakelijk wachtwoord bedenken

Een sterk wachtwoord is niet te raden en moeilijk te kraken door een computer. Hieronder een aantal tips die je helpen een sterk wachtwoord te bedenken.

Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01 of één bestaand woord uit het woordenboek.
Gebruik naast gewone letters en cijfers ook hoofdletters, leestekens en bijzondere karakters (@, &, %, =).
Maar pas op: de eerste tip blijft gelden, dus geen bestaand woord nemen en daarvan de a door @ vervangen of i door 1. Helaas kennen hackers deze trucjes ook.
Maak een wachtwoord van minimaal 8 karakters.
8 karakters is het minimum, maar hoe langer hoe beter.
Pas een Shift-ritme toe.
Om het extra ingewikkeld te maken kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van een zogenaamd Shift-ritme. Dat betekent dat je bijvoorbeeld bij het intikken van de eerste vier karakters van je wachtwoord de Shift-toets ingedrukt houdt en bij de tweede vier niet. Mew1sp1k? wordt dan MEW!sp1k?

Heb je een sterk wachtwoord bedacht? Je kan ook een zin gebruiken.

gr Raymond van TotalPrevent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *