CyberTip kind & ouder

bully-655659_1920Wat is sexting?

Je doet aan sexting als je een naaktfoto van jezelf of erotisch tekstbericht stuurt. Sexting is een combinatie van twee Engelse woorden: sex en texting (= sms-en). Sexting kan heel spannend zijn, maar je moet er wel op kunnen vertrouwen dat de ontvanger je foto of bericht niet doorstuurt of online zet. Ook als het je vriend of vriendin is, moet je hier zeker van zijn. Je wilt niet als het ooit uitgaat dat je foto en bericht alsnog worden verspreid.

Praat met je kind

Vertel je kind dat het altijd met problemen of nare dingen die hij/zij op internet heeft meegemaakt bij jou terecht kan. Praat over wat hij/zij doet en meemaakt en hoe hij/zij dat vindt. Probeer dit gesprek zo open, positief en constructief mogelijk te houden. Ze zullen je dan eerder naar je toekomen als er een probleem is. Zoals bijvoorbeeld uit de handgelopen sexting, online pesten, lastiggevallen worden, etc.

Vertel je kind ook over het bestaan van Meldknop.nl*. Dan kan hij/zij bij problemen online ook zelf informatie en tips vinden om het probleem op te lossen. Lukt dat niet, dan verwijst de website hem/haar zo snel mogelijk door naar de juiste organisatie die hulp en advies kan bieden. Als ouder kun je de Meldknop installeren in de browser* zodat deze tijdens het internetten altijd in beeld staat. Met 1 klik op de Meldknop krijgt je kind dan informatie, hulp en advies bij internetproblemen.

Voor al je opvoedvragen rondom (nieuwe) media en kinderen kun je terecht op de website Mediaopvoeding*.

Suc6 Raymond TotalPrevent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *