CyberTip: Mijn kind heeft een eigen Smartphone

mail-566337_1920 - kopie Mijn kind heeft een eigen Smartphone en nu?

Kinderen van nu groeien op in een wereld waar smartphones niet meer zijn weg te denken. Deze mobiele apparaten bieden via internet en sociale media de mogelijkheid om beter te leren, informatie op te zoeken, het nieuws bij te houden en contact te maken met vrienden en familie. Mogelijkheden die je je kind niet wilt onthouden, maar het moet wel veilig en verantwoord gebeuren. Want je wilt voorkomen dat je kind urenlang op internet zit, hoge kosten maakt vanwege in-app aankopen, video’s en websites vol met seks en geweld ziet of slachtoffer wordt van online pesten of cyberlokkers. Als je kind nog jong is kun je bepaalde beperkingen instellen op de smartphone. En uiteraard kun je ervoor zorgen dat de smartphone beveiligd is.

Direct doen !

Maak afspraken met je kind

Net als bij het gebruik van internet is het ook bij het gebruik van een smartphone en tablet belangrijk om afspraken te maken over dit gebruik (hoe lang, waarvoor), maar bijvoorbeeld ook over wie de rekening betaalt aan het einde van de maand (jongeren onder de 18 kunnen bij de meeste providers vaak zelf geen abonnement afsluiten).

Voor al je opvoedvragen rondom (nieuwe) media en kinderen kun je terecht op de website Mediaopvoeding*.

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

Suc6 Raymond Lenz TotalPrevent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *