7 Cybertips zakelijk

magic-1442661_1920 - kopie7 tips om bedrijfsapparaten gekoppeld aan internet te beveiligen

1.Bepaal welke apparaten zoals printers, scanners, webcams, televisies en netwerkopslag (NAS) met jouw netwerk verbonden zijn.

Een Network attached storage-apparaat (NAS) bestaat uit één of meerdere harde schijven die via internet verbonden zijn met een thuis- of bedrijfsnetwerk. Gebruikers binnen het netwerk kunnen verbinding maken met de NAS en hebben zo toegang tot bijvoorbeeld documenten, foto’s, video’s en muziek. De NAS biedt in feite een centraal opslagpunt voor persoonlijke en zakelijke bestanden

2.Stel de firewall van jouw internetrouter zo in dat deze apparaten niet bereikbaar zijn vanaf internet.

3.Schakel UPnP (of DLNA) uit op deze apparaten.

Universal Plug and Play (UPnP) is een techniek waarmee hardware door het netwerk automatisch herkend wordt én toegang tot het netwerk krijgt. Hierdoor is het installeren van deze hardware zeer eenvoudig en snel.(of DLNA) uit op deze apparaten.

4.Stel toegangsbeveiliging met een gebruikersnaam en wachtwoord in op deze apparaten of verander het standaardwachtwoord dat er al op zat.

5.Gebruik, waar mogelijk, versleutelde verbindingen zoals HTTPS om met deze apparaten te communiceren.

6.Bezoek regelmatig de website van de leverancier om na te gaan of er updates voor de (besturings)software (firmware) van de apparaten zijn.

Firmware is software die in hardware ingeprogrammeerd is. Soms is het mogelijk dat de firmware wordt bijgewerkt (geüpdatet) naar een nieuwere versie. Dit is niet zonder risico. Als er tijdens het bijwerken iets verkeerd gaat, dan bevat het apparaat geen geldige firmware meer en zal niet meer werken. Installeer firmware-updates als deze beschikbaar zijn.

7.Stel eventuele andere beschikbare beveiligingsmaatregelen op deze apparaten in. Raadpleeg de handleiding voor een overzicht.

suc6 Raymond Lenz TotalPrevent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *